Veselé Vánoce a šťastný nový rok

12.12.2013 19:36

Podzimní část okresního přeboru nám už dávno skončila, jarní část v nedohlednu, za dveřmi čeká ježíšek a blíží se nám konec roku 2013. A jelikož jsme zde dlouhou dobu neměli co číst, přinášíme Vám menší souhrn a názory trenérů o uplynulé sezóně.

Fotbal, fenomén, jehož popularita nezná hranic. Sport, který nemůže chybět snad na žádné vesnici a jinak tomu není ani v naší obci.  Zaujatý fanoušek tohoto sportu, se každý víkend těší na utkání našeho mužstva a ten méně zaujaty alespoň na pohoštění, které mu náš klub nabízí. V tuto chvíli v SK Vápenná působí tři mužstva a to týmy benjamínků, starších žáků a mužů.

  Nejprve začneme u benjamínků a to přímo citací trenéra p. Romana Macuri. „Po loňských zkušenostech jsme letos přihlásili jen jedno družstvo a to do soutěže OP starších přípravek. Pro některé hráče je to velký handicap, hrát proti o 3 až 4 roky staršímu soupeři, ale kvůli menšímu zájmu dětí o fotbal to nelze udělat jinak. Díky této reorganizaci se nám ale už nestává, že bychom jeli na zápas v nedostatečném počtu hráčů, jak bylo loni běžnou praxí. Jinak co se sportovních cílů týče, nevstupovali jsme do letošní sezóny s přehnanými ambicemi. Po podzimu okupujeme 11. příčku tabulky se 2 výhrami a 10 porážkami a toto umístění odpovídá současným možnostem našeho týmu, který patří k těm nejmladším v soutěži. Rádi bychom přivítali další zájemce o fotbal z řad těch nejmenších a proto, kdo by měl zájem, toho rádi uvítáme na našich trénincích. Ty se konají přes zimní období v tělocvičně ve Vápenné a to v pondělí a ve čtvrtek od 16:00 do 17:30.“

 Dále zde máme ohlédnutí trenérů za podzimní částí starších žáků SK Omya Vápenná. S našimi kluky hrajeme okresní přebor. V podzimní části a hlavně pro celou sezonu sestali změny v herním systému naší soutěže. Pro velký nedostatek kluků se soutěž rozdělila na dvě soutěže. V té první hrají týmy klasickým způsobem na celé hřiště, protože se jim podařilo dát dohromady dost hráčů. V druhé soutěži kde jsme my, hrajeme jen na půlku hřiště pro nedostatek hráčů. V průběhu sezony se nám některé zápasy nevydařily a tím jsme ztratily zbytečně body. Pak se naši hráči  začali zlepšovat a ukázali, že když chtějí hrát tak mohou porazit každého soupeře. Na začátku soutěže jsme byli na konci tabulky. V posledních zápasech kluci zabojovali a svými výsledky se dostali až na druhé míst. A na tomto místě přezimujeme. Tímto chceme klukům poděkovat a do jarní části ať mají větší chuť ukázat, jak jsou dobří fotbalisti. Sestava: Balčirák Petr - Horák Aleš,Krézek Tomáš, Táborský Karel,Bužík Filip, Skoupil Jakub, Vícha Jiří, Hanák Lukáš, Kučera Jan, Danihel Denis“

A v neposlední řadě zde máme mužstvo mužů. Které do sezóny vstupovalo s ambicemi hrát o první polovinu tabulky, což se po podzimní části sezóny podařilo umístěním na 4. příčce. Na dění v mužstvu mužů, ale i celém klubu jsme se zeptali trenéra a předsedy p. Kamila Bilika.

S jakými cíli jste vstupoval do předsednictví klubu, a myslíte, že se vám tyto cíle daří plnit?    

  Hlavním cílem byla výchova mládeže, což si myslím, že se daří a postupnými kroky, se jde stále po pomyslných schodech výš a výš, samozřejmě je to zásluha všech trenérů pana Táborského, Horáka, Balčiráka a pana Macury, kteří tomu obětují svůj volný čas, bez jakýchkoliv nároků na odměnu, za což si zaslouží velké poděkování a uznání. Akorát co nás stále trápí, je nedostatek dětí, jak už zmiňuje pan Macura u benjamínků, tak i u žáků, doufejme, že se tato situace bude už jen zlepšovat. Další cíl byl, finanční stránka klubu, což si myslím , že díky lidem ve výboru zvláště pan Kufy, který pomyslně převzal funkci manažera, se daří shánět sponzory a díky výborné spolupráci s vedením obce Vápenná a získání dotací, daří držet finance na solidní úrovni.

Jste současně i trenérem mužů, ve kterém působíte již druhou sezónu. Když jste se ujímal mužstva, nacházelo se na dně tabulky. Momentálně jste čtvrtí, jak hodnotíte uplynulou dobu v pozici trenéra?                                                                                                                   Ve fotbalové branži je funkce trenéra velmi ošemetná věc až mnohdy velmi psychicky náročná, tak že jednou jste dole a jednou nahoře. Za tu dobu co působím u mužstva, jsme s celým týmem prožili krásné i špatné fotbalové zážitky a proto je třeba se z chyb poučit a dobré věci posunout ještě dále. Tým mužů, za určitou dobu prošel výraznou změnou, hlavně příchod a odchod hráčů, vrátili se nám legendy Jesenického fotbalu, pan Horák, Macura, Kocich a přišly zkušené posily jako pan Kavka, Kadlec, Křivohlávek atd. Dále mezi těmito harcovníky vyrůstají mladí hráči, jakožto Šubrt, Profous, Kirshner a celé mužstvo je doplněno dalšími zkušenými a už léta hrajícími Vápenskými hráči, což si myslím, že tvoří velmi dobrou sestavu hráčů. Jsem rád, za vzrůstající tendenci kvality a věřím, že bude vzrůstat nadál. Samozřejmě dobré výsledky, jdou ruku v ruce s diváckou návštěvou a troufám si říci bezkonkurenčním občerstvením, které přiláká mnoho lidí.  Na závěr bych chtěl poděkovat všem, kdo se na chodu klubu podílí, sponzorům, správci sportovního areálu. A na úplný konec bych chtěl zmínit, že na jaře budeme pořádat již tradiční Maškarní zábavu, datum ještě upřesníme.

Diskusní téma: Veselé Vánoce a šťastný nový rok

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek